Orden, struktur, soner. 3 trinn for å organisere skrivebordet ditt

Laster inn...

Når vi lager et arbeidsområde, ser vi først etter et romslig, komfortabelt skrivebord og en ergonomisk stol. Samtidig er det like viktig å organisere et pulten - selv om vi ofte glemmer det! Når vi ikke har en spesifikk idé og legger tilfeldige gjenstander (småting, kabler og gamle dokumenter) på skrivebordet, blir det umulig å få mest mulig ut av ditt oppsett.

 

 

 

Å organisere et skrivebord kan sammenlignes med interiørdesign. Et garderobeskap plassert for nært døren eller utilstrekkelig fordelt belysning gjør hverdagskomforten lavere. På samme måte kan arbeidet vårt bli påvirket av en dårlig plassert skjerm eller mangel på støtte for håndleddene når du skriver på tastaturet.

 

 

 

Når du arrangerer utstyr og tilbehør på skrivebordet ditt, er det greit å huske de tre nøkkelordene: rekkefølge, struktur og soner. Les teksten nedenfor og oppdag hvordan du kan øke motivasjonen, effektiviteten og komforten din under arbeidet.

 

Orden

Vi vil aldri slutte å understreke viktigheten av orden på ens arbeidsplass. Tilstanden til skrivebordet gjenspeiler ofte arbeidsdagen vår: de spredte lappene minner oss om morgenmøte og halvdrukket kaffe – av et krevende prosjekt som slukte oss fullstendig. Vi bør imidlertid huske å rydde opp på skrivebordene våre på daglig basis. Hvis vi ikke bryr oss om orden på kontoret vårt, blir arbeidsmiljøet vårt kaotisk, og dermed - distraherer og demotiverer oss.

 

 

 

Så hvordan holder du skrivebordet ditt ryddig?


Bli kvitt ubrukte gjenstander fortløpende - kast brukte klistrelapper og ødelagte penner, makuler gamle dokumenter, gjem unødvendig tilbehør i skuffen.

 

 

 

Hold det minimalt - la bare nødvendige gjenstander og noen få fine dekorasjoner stå på skrivebordet.

Organiser kablene dine (eller bli kvitt dem) - merk ubrukte kabler og legg dem i en skuff. Hvis mulig, bruk trådløse ladere eller multifunksjonelle ladestasjoner.

 

 

Struktur

Et skrivebord trenger ikke være begrenset til en flat topp. Få mest mulig ut av arbeidsområdet ditt – spesielt hvis det er begrenset. Du kan utstyre kontoret med ekstra hengende hyller, kjøpe en sidebokhylle eller et lite skap. Hvis du bruker en skjerm, sørg for å prøve en uttrekkbar arm - som du enkelt kan flytte etter behov.

 

 

En enkel måte å strukturere skrivebordet på er å bruke en skrivebordshylle, bærbar PC-stativ eller monitorstativ.
Under skjermen eller laptopstativet kan du plassere små praktiske gjenstander: hodetelefoner, en ekstra musematte, en notatbok, penner eller kabler.

 

Soner

Hvert element på skrivebordet ditt bør ha en dedikert plass. Hvis vi vil ha effekten av et organisert, gjennomtenkt oppsett, bør vi ikke kjøpe eller arrangere tilbehør uten en plan. Før du begynner å organisere skrivebordet, er det verdt å liste opp de viktigste funksjonene som arbeidsområdet vårt skal oppfylle, dele det inn i soner, og først da kjøpe ekstrautstyr som skuffer, beholdere eller matter.

 

 

 

Du kan dele skrivebordet inn i soner ved å bruke to forskjellige tilnærminger:

 

1. Det viktigste - viktige - mindre viktig

Plasser de mest nødvendige gjenstandene innen rekkevidde. Mindre viktig tilbehør kan plasseres under skrivebordshyllen og det du bruker av og til – utenfor skrivebordet, på ekstra hengende hyller.

 

 

 

2. Underholdning - arbeid - organisering

Hvis du liker å høre på musikk mens du jobber, prøv å finne et passende sted for hodetelefonene dine: et hodetelefonstativ av tre eller et 2-i-1-stativ med trådløs lader.

 

Et skrivebord trenger ikke være begrenset til en flat topp. Få mest mulig ut av arbeidsområdet ditt – spesielt hvis det er begrenset. Du kan utstyre kontoret med ekstra hengende hyller, kjøpe en sidebokhylle eller et lite skap. Hvis du bruker en skjerm, sørg for å prøve en uttrekkbar arm - som du enkelt kan flytte etter behov.

 

 

 

Hvis du bruker trådløse hodetelefoner, skaff deg en trådløs lader eller et lite brett. Tastaturet og musen plasseres på en stor, komfortabel pute, og skjermen og den bærbare datamaskinen - på et stativ som sikrer en ergonomisk posisjon i øyehøyde.

Penner, binders og klistrelapper kan også ha en fast, nøye planlagt plass. Små gjenstander som letter organiseringen av det daglige arbeidet kan lagres i en praktisk treorganisator - for eksempel den som er laget av magnetiske OakyBlocks-elementer.

 

 

 

Thanks to the system of built-in magnets, OakyBlocks organizers can be combined in any configuration tailored to your needs. The minimalist modules made of walnut or oak wood match our other accessories and allow you to create the perfect complete work set from Oakywood.

 

Copyright © 2020 Skando AS. Alle rettigheter forbeholdt.