Hva er den optimale høyden for et stående skrivebord?

Laster inn...

Når vi lager et arbeidsområde, ser vi først etter et romslig, komfortabelt skrivebord og en ergonomisk stol. Samtidig er det like viktig å organisere et pulten - selv om vi ofte glemmer det! Når vi ikke har en spesifikk idé og legger tilfeldige gjenstander (småting, kabler og gamle dokumenter) på skrivebordet, blir det umulig å få mest mulig ut av ditt oppsett.

 

 

Hvorfor er det viktig å stille inn riktig skrivebordshøyde?

 

Dårlig holdning og en stillesittende livsstil er de hyppigste årsakene til ryggsmerter. Likevel kan det å jobbe hele dagen i stående stilling også føre til negative konsekvenser som hevelse i bena, ømme føtter, stivhet i nakken og smerter i korsryggen. Den anbefalte løsningen er å endre posisjon i løpet av dagen, fra sittende til stående – og av den grunn er kjøp av et justerbart stående skrivebord verdt å vurdere.

Enten du sitter eller står, er det avgjørende å sette skrivebordet i riktig høyde for din komfort, produktivitet og helse. Å jobbe i en dårlig holdning med feil skrivebord og skjermoppsett kan føre til alvorlige problemer i det lange løp. De mulige problemene er:


• håndleddsforstyrrelser og økt risiko for karpaltunnelsyndrom,
• nakke- og korsryggsmerter,
• skuldermuskelsmerter,
• skiveprolaps (som til og med kan være permanent),
• dårlig blodsirkulasjon,
• halsbrann,
• hodepine,
• kronisk utmattelse.

 

Helseproblemene ovenfor hindrer din produktivitet og velvære. Derfor er det avgjørende å bruke noen minutter på å justere skrivebordshøyden, og det lønner seg virkelig.

 

 

Hva er riktig høyde på et stående skrivebord og hvordan finner man det?

 

Vi kommer alle i forskjellige former og størrelser, noe som gjør det vanskelig (eller til og med umulig) å bestemme en skrivebordshøyde som passer for alle. I henhold til UCLA Health's Office Ergonomics-retningslinjer bør imidlertid bordplaten plasseres i albuehøyde. Du kan justere skrivebordet i henhold til denne regelen i noen få enkle trinn. Stå opp rett og komfortabelt med skuldrene bakover, og plasser deretter albuene i en 90-graders vinkel – underarmene skal være parallelle med gulvet. Avstanden fra gulvet til tuppen av albuen er den beste stående skrivebordshøyden for deg.

 

 

 

En annen måte å finne ut hvor høyt skrivebordet ditt skal være, er å bruke en nettbasert skrivebordshøydekalkulator. Bare skriv inn høyden din og velg posisjonen din (sittende eller stående) for å få svaret. For eksempel er det anbefalte høydeområdet for stående skrivebord for en person som måler 165 cm 99-107 cm.

Andre faktorer du kanskje vil vurdere når du beregner den optimale skrivebordshøyden er fottøyet og tilbehøret som anti-tretthetsmatter eller balansebrett.
Ved å bruke metodene beskrevet i denne artikkelen kan du øke arbeidsområdet ditt, forbedre produktiviteten og fremfor alt ta vare på helsen din.

 

 

Copyright © 2020 Skando AS. Alle rettigheter forbeholdt.